Jumaat, 17 Februari 2012

sambal pecah telur mokteh

bahan :
cili kering
bawang besar
bawang putih
halia
air
^ potong basuh dan kisar bahan di atas
bawang besar  - potong bulat
telur ayam
air putih
air asam jawa
minyak masak
garam/gula/serbuk pati ayam/serbuk knorr pasti sedap

cara :
-panaskan minyak tumis bahan kisar hingga garing dan pecah minyak
-masukan air asam jawa dan air kacau sebati,biarkan mendidih
-masukan garam/gula/serbuk pati ayam/serbuk knorr pasti sedap dan biar mendidih
-pecahkan telur satu persatu dan jangan kacau biarkan hingga telur beku
-akhir sekali masukan bawang besar yang di hiris bulat,kacau ala kadar dan sedia untuk di hidangkan

RUJUKAN RESEPI DAN ILHAM DARI : IBU SAUDARA KU MOKTEH TERCINTA
TERIMA KASIH JASA DAN KASIH SAYANG MU KU KENANG DAN HARGAINYA..LOVE YOU



-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan