Khamis, 21 Jun 2012

istimewa tiramitsu higoat cocoa




bahan A:
250gm cream cheese
500ml whipping cream
^ suhu bahan di atas WAJIB sejuk

bahan B:
1sachet HIGOAT COCOA
200ml air panas
^ bancuh seperti buat air

bahan C:
1sachet HIGOAT COCOA - untuk hiasan
1pek biskut marie perasa coklat
containers box 5 inci X 5 inci

cara membuatnya:
bahan A:
- putar dengan kelajuan tinggi whipping cream hingga beku
- masukan cheese cream putar dengan kelajuan tinggi hingga bahan rata
^ sekitar 25minit dengan kelajuan tinggi
- bancuh HIGOAT COCOA seperti buat air minuman
- celup biskut ke dalam air HIGOAT COCOA sekitar 5saat dan susun dalam containers
- paipkan bahan A hingga menutupi biskut
- taburkan HIGOAT COCOA hingga rata menutupi cheese cream tetapi nipis sahaja
- ulangi proses yang sama dan akhiri dengan hiasan buah-buahan
- simpan dalam peti sejuk lebih dari 10jam



Tiada ulasan:

Catat Ulasan