Bahan A :
Ø 250gm tepung sponge mix coklat
Ø 5biji telur (gred B)
Ø 50ml susu UHT perisa coklat
Ø 50ml minyak masak
Ø 12gm ovalatte
Ø Bahan dalam suhu bilik
Cara A :
- Masukan keseluruhan bahan-bahan di atas kedalam mangkuk mix
- Mix bahan kek selama 5 ke 10minit sehingga adunan menjadi pekat dan naik sekali ganda dari asal
- Adunan yang telah siap di bakar dalam acuan Loyang
- Bakar selama 50minit kepanasan atas bawah 180c
- Setelah siap boleh di sejukan dan di belah dua bahagian
Bahan B :
Ø 1/2cawan serbuk koko
Ø 1/2cawan susu pekat manis
Ø 1/2cawan susu cair
Ø 1/2cawan air
Ø 1sudu besar minyak masak
Cara B :
- Bahan di atas masak dengan api yg perlahan sehingga sebati
- Masukan air jika hendak topping sedikit cair
- Kek yang sudah di belah tengah dan sapu bahan B satukan dua bahagian sapu pula keseluruhan luar dan atas kek dan taburkan sedikit colour rice hias mengikut kesukaan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan